Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μπροστά στην αναμέτρηση των φοιτητικών εκλογών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την ΕΑΑΚ με όλες της τις δυνάμεις

Μπροστά στην αναμέτρηση των φοιτητικών εκλογών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την ΕΑΑΚ με όλες τις δυνάμεις.
Η ψήφος υπέρ της ΕΑΑΚ είναι ενίσχυση της προσπάθειας για μια δυναμική και αγωνιστική επανεκκίνηση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην πολιτική που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΕΕ σχεδιάζουν και υλοποιούν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, εκπαίδευση και κοινωνία.
Η στήριξη της ΕΑΑΚ είναι βήμα για ένα φοιτητικό κίνημα των αναγκών και δικαιωμάτων της νεολαίας, στο πλευρό του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Συμβάλλει στην πάλη για την ήττα των αναδιαρθρώσεων υπέρ του κεφαλαίου σε παιδεία και εργασία, αλλά και στον αγώνα για την απελευθέρωση από χρέος, μνημόνια, ευρώ και ΕΕ, του συνολικού αντικαπιταλιστικού αγώνα. Aναγκαίο πρόγραμμα πάλης οφείλει να οικοδομηθεί γύρω από τα ζητήματα των ταξικών φραγμών, της υποχρηματοδότησης, των λαϊκών ελευθεριών, της ανεργίας και της εργασιακής προοπτικής της νεολαίας.
Η ΕΑΑΚ προτείνει διέξοδο αντίστασης και ανατροπής, υπεράσπισης της προοπτικής της νεολαίας στη μόρφωση, τη δουλειά, την ελευθερία και τη δημοκρατία, τη ζωή. Ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Βρίσκεται απέναντι στις καθεστωτικές δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, που η μνημονιακή πραγματικότητα είναι το έργο τους και η πρότασή τους για τη νεολαία, αλλά και πέρα από το αδιέξοδο της ΚΝΕ που χωρίς αγωνιστική πρόταση ανατροπής, προτείνει απλή διαμαρτυρία και εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.
Η ΕΑΑΚ είναι η δύναμη που έχει ταυτιστεί με το μαχητικό φοιτητικό κίνημα της δημοκρατίας των γενικών συνελεύσεων, του αγωνιστικού συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών αγώνων, του πολιτισμού της συλλογικής απάντησης στην κοινωνική καταβύθιση, κόντρα στον αδιέξοδο ατομικό δρόμο και την υποταγή.
Δυνατή ΕΑΑΚ σημαίνει βήμα μπροστά για την άλλη Αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας, για την αντικαπιταλιστική Ανατροπή της επίθεσης στον κόσμο της δουλειάς. H ψήφος στην ΕΑΑΚ ενισχύει τις δυνάμεις που παλεύουν να αντιστρέψουν την κατάσταση απραξίας και αποδιοργάνωσης που κυριαρχεί στους περισσότερους φοιτητικούς συλλόγους, με ευθύνη των κυρίαρχων μνημνιακών παρατάξεων.
Ισχυρή ΕΑΑΚ για να προχωρήσει η κοινή δράση και η ενωτική παρέμβαση των μαχόμενων αριστερών ανατρεπτικών δυνάμεων στο Φοιτητικό Κίνημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου