Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Να διαλυθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της σήψης και της διαφθοράς!

Τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή 11/3/18 το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, με τη σοκαριστική εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη μαζί με τους μπράβους του στο γήπεδο, ήταν ένα ακόμα επεισόδιο στον βρώμικο οικονομικό και πολιτικό πόλεμο των  προέδρων - βαρώνων του ποδοσφαίρου με διαιτητή την κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις του Τσίπρα και της κυβέρνησης για δήθεν κάθαρση του ποδοσφαίρου δεν έχουν απολύτως καμία αξία, γιατί και αυτή η κυβέρνηση τους υπηρετεί. Όλοι αυτοί οι "πρόεδροι", έχουν βαπτισθεί θεσμικοί επενδυτές από την κυβέρνηση, είναι συνομιλητές της και κλείνει μαζί τους συμφωνίες.

Ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, που πρωτοστάτησε στο εθνικιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το μακεδονικό, είναι ο επενδυτής που θα αγοράσει τον ΟΛΘ, που του χαρίστηκαν τα χρέη της ΣΕΚΑΠ, ήταν, μαζί με τον Μαρινάκη του Noor1, στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Μελισσανίδης μπορεί να μη βγάζει, ακόμα, όπλο στα γήπεδα, αλλά οπλίζει τους στρατούς των οπαδών του για να ξυλοκοπούν τους κατοίκους της Φιλαδέλφειας που αντιστέκονται στα σχέδιά του για το γήπεδο - δώρο της κυβέρνησης και της Περιφέρειας.  Και δίπλα σ' αυτούς υπάρχουν οι υπέροχες μορφές του Αλαφούζου του ΣΚΑΙ, του Κούγια, του Μπέου...

Κανένα θεσμικό πλαίσιο δεν πρόκειται να εξυγιάνει το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Για τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ο μόνος νόμος είναι ο νόμος του ισχυρού.

Υπενθυμίζουμε πως το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό το 1980 πριν την είσοδο της χώρας στην τότε ΕΟΚ, ενώ τα υπόλοιπα αθλήματα έγιναν επαγγελματικά  το 1992 με τη Συνθήκη του Μααστριχτ και πριν την είσοδο στην ΟΝΕ .
-Έξω από ΕΕ-ΟΝΕ, διάλυση ΠΑΕ-ΚΑΕ-ΑΑΕ
- Να διαλυθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της σήψης και της διαφθοράς.
- Ερασιτεχνικός μαζικός λαϊκός αθλητισμός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου